Er der forskel på ægte læder og kunstlæder?

Et spørgsmål mange stiller sig selv, når de leder efter nye sko er: hvad er forskellen på kunstlæder og ægte læder egentlig? Det virker måske ret naturligt for dem, der allerede har styr på forskellene, men hvis man ikke har arbejdet med læder før, så er det enormt svært at gennemskue,

hvornår der er tale om kunstlæder og hvornår der er tale om ægte læder.

I og med vi hos Skoexperten forhandler lædersko, så mener vi, at det vil være på sin plads med en opklaring, således du kender til forskellene, når du shopper efter nye lædersko.

Lædersko i ægte læder og kunstlæder

Kunstlæder er som regel læderrester, der er presset sammen til hele stykker, hvilket skaber det læderagtige-look. Der er mange typer af kunstlæder, men førnævnte er den mest benyttede, når det kommer til fremstilling af lædersko i kunstlæder.

Der er fordele og ulemper ved både ægte læder og kunstlæder – dem kan du læse mere om herunder.

Ægte Læder

Ægte læder er selvfølgelig den bedste kvalitet, og faktisk kan det i princippet holde nærmest evigt, hvis det får den rette vedligeholdelse. Du skal altid huske at smøre dine lædersko med læderfedt, gerne én gang i ugen, så de holder sig pæne og ’sunde’. Du kan se én af vores mest populære business sko af ægte læder på http://skoexperten.dk/produkt/amadora/.

Kunstlæder

Kunstlæder ligner læder nærmest på en prik; desuden er det nemt at holde rent og pænt, da det kan tørres med en fugtig klud. Du behøves altså ikke læderfedt og lignende, hvis du investerer i et par lædersko fremstillet af kunstlæder. Ulempen ved kunstlæder er, at det med tiden kan krakelere – det er dog ikke altid dette er tilfældet og processen tager forholdsvis lang tid.

Hvad bør du vælge?

Om du bør vælge ægte læder eller kunstlæder er et spørgsmål om dine egne præferencer; hvis du ønsker høj kvalitet, så skal du naturligvis gå efter ægte læder, som dog også ofte er noget dyrere end sko af kunstlæder. Det betyder omvendt, at sko af kunstlæder er noget billigere og faktisk får man ofte mere for pengene, hvis man vælger sko af kunstlæder, som for eksempel vores Berlin.